(ФОТОГРАФИИ): Признанија и одликувања на организации и поединци од дијаспората

Петтата годишна конференција на иселеничките организации.

Претседателот Иванов, во рамки на Петтата годишна конференција на иселеничките организации, вечерва, во Музејот на македонската борба за државност и самостојност додели признанија и одликувања на 10 македонски организации од дијаспората и 8 поединци – припадници на македонската дијаспора.

Претседателот Иванов со „Медал за заслуги за Македонија" ги одликува:

-Спасо Божинов;
-Омер Калеши;
-Ердован Етоски;
-Зоран Костадинов;
-Андон Дончевски;
-Владимир Стрезов;
-Ристо Стефов;
-Борис Папучкоски

Претседателот Иванов го додели признанието „Повелба на Република Македонија" на македонските организации од дијаспората:

-Заедницата на Македонците во Република Хрватска;
-Македонскиот клуб „Илинден";
-Хуманитарното здружение на жени „Надеж";
-Македонската добротворна организација;
-Македонската Општина на Западна Австралија
-Добротворна организација „Св. Архангел Гаврил";
-Радиото „Обединета Македонија";
-Радиото „Вардарски Бранови";
-Весникот „Македонија";
-Македонскиот комитет за човекови права.

Повеке фотографии од настанот погледнете во галеријата:


Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top