(ФОТОГРАФИИ) Револуција на живеењето: Smart куќа произведува струја

За возврат таа ги напојува сите во куќата, а дополнителната енергија оди за едногодишно полнење на електричен автомобил. Освен тоа самата куќа располага со пространи внатрешни простории и всушност е доста погодна за секојдневно живеење..

Познатата дизајнерска компанија Snøhetta која имено е позната по новите уникатни норвешки банкноти , има нов интересен предлог. 

Тоа е куќа која изгледа целосно подготвена за иднината.

Најинтересно е тоа што таа веќе е изградена во гратчето Ларвик. 

Таа произведува повеќе енергија отколку што конзумираме ние луѓето. 

Покривот е опремен со фотоволтаични ќелии, кои собираат соларна енергија. 

За возврат таа ги напојува сите во куќата, а дополнителната енергија оди за едногодишно полнење на електричен автомобил. 

Освен тоа самата куќа располага со пространи внатрешни простории и всушност е доста погодна за секојдневно живеење.


Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top