Г-дин Питер Ристевски со свој став за понуденото бесплатно членство на ривалската асоцијација

Професионалното сметководствено тело на (CPA) им нуди на членови на ривалската асоцијација Институт за сметководители на Нов Зеланд бесплатно членство до 2015 година..

Преку  е-маил  до членовите, менаџерот на (CPA)  Нов Зеланд,  Дејвид Џенкинс  се обидел  да го искористи предлогот за  спојување помеѓу Институтот за сметководители на Нов Зеланд и неговите австралиски колеги со предлог за нови регрути : велејќи дека ке дадат специјална понуда која ќе им овозможи на тековните членови на (NZICA) да се приклучат на (CPA)  Австралија помеѓу  1 октомври 2013 година и 31 декември 2014 без плаќање на членарина се до 1 јануари 2015 година.

Мејлот  бил испратена еден ден подоцна откога членовите на  (NZICA) и (ICCA)  го започнале гласањето за спојувањето  очекувајки  двете  здруженија да заштедат 15.8 милиони  долари годишно.

Членот на (CPA) Бризбејн Дејвид Харланд, управен директор на (FINH) е изненаден од иницијативата , според него ако (CPA) добие дополнителни членови и  ја намали цената за него би било во ред. Но јас не гледам дека такво нешто се случува вели Г-дин Харланд .

Членот на (CPA) од Сиднеј Г-дин  Питер Ристевски , исто така, не се согласува со потегот, велејќи: ''Давањето на  членство го обезвреднува брендот. Јас не мислам дека тие дејствуваат во најдобар интерес на членовите.''

Клајв Нелсон од (Chan & Naylor) има друг поглед. Според него тоа е легитимно губење на водечката маркетинг стратегија, под услов да има ограничен временски период , и ултимативно привлекување на  повеќе членови и зголемување на  трошоците .


Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top