Величествена прослава на денот на независноста во Демир Хисар

Илјадници срца полни со радост, насмевки, веселба и уживање – со овие неколку зборови наједноставно може да се опише атмосферата на синоќешната општинска општонародна прослава на Денот на независноста што се одржа на градскиот плоштад во Демир Хисар.

Прочитај повеќе

(Фотографии): Се развиорија Македонските знамиња на плоштадот во Мелбурн

Македонската заедница во Мелбурн уште еден ден го прослави достоинствено и со свеченост го одбележа Денот на Републиката во центарот на Мелбурн.

Прочитај повеќе

(Видео и Фотографии): Хемиско - биохемиската лабораторија во Битола доби нова опрема

Владата и Министерството за образование и наука, со средства во вредност од 28,3 милиони денари, обезбедија четири нови инструменти со мултипликативен карактер кои ќе бидат составен дел на постоечката хемиско – биохемиска лабораторија.

Прочитај повеќе

(Фотографии) Како навивачката фаланга ги бодреше Кошаркарите на плоштадот „Македонија“

ФАЛАНГА заедно со верната публика во живо го следеше натпреварот помеѓу Македонија и Србија од Плоштадот Македонија.

Прочитај повеќе

(Фотографии) Општина Рогдаел е подготвена да го прослави 8-ми септември

По повод 22 годишнината од независноста на Република Македонија Општина Рокдаел веќе ги истакна знаминања на Република Македонија

Прочитај повеќе
Scroll To Top