(Фотографии) Св. Богородица во Скопје

Верскиот православен празник Успение на Пресвета Богородица, кај народот познат како Голема Богородица, се празнува многу свечено на 28 август според новиот (односно на 15 август според стариот) календар со организирање на големи народни собири......

Прочитај повеќе
Scroll To Top