Каде е МАНУ да крикне најгласно?

Фејсбук статус на Лука Александров.

Каде е мојата партија да го заштити идентитетот на Апостолот?

Ајде јас како еден од лидерите на Бојкотот нешто да појаснам!!!!

Редок пример во светот каде што залутани азиски турко-монголоидно-татарски племинја се асимилирале во мнозинството,во случајов словените,го примиле јазикот,верата,обичаите,иминјата,писменоста...

И после толку векови се прават доминантни,тврдејки дека се постари и дека тие дале некому нешто!!!!!!!!

Дали е во прашанје криза на идентитетот,комплекс на пониска вредност,кој знае!

Инаку во денешна вулгарија заедно со Пиринска Македонија живеат што чистокрвни што мелезени со монголотатарските племинја дојдени од кавказот преку 3 и пол милиони Македонци!!!!!

Прилог фотографија:

Георги Никола Делчев

Бил рожба на својата епоха, кој го изразувал стремежот на Македонскиот народ за ослободуванје од отоманското ропство. 

Израснат врз идеите и искуствата на европските и балканските револуционерни демократи, тој сиот свој животен пат и го посветил на Македонската национална револуција. 

Како просветител и ревулуционер, идеен и воен лидер, воспитувач на првите чети и војводи, зaдграничен преставник, уставотворец и државник, тој бил еден од најголемите револуционери на Македонската револуционерна организација. 

Гоце бил Апостол на Македонскиот народ во борбата за самостојност и за Национална држава. 

Нека му е вечна слава!

Ова е чистата вистина а не сте го нашле црпко будалата и димитров изродот па ги работите како бавча!!!!!!


Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top