КОЛУМБИЈА 1985-1993 & МАКЕДОНИЈА 2017

Фејсбук статус на Јове Кекеновски..

Гледајќи го серијалот за Пабло Ескобар недвосмислено ми се наметнуваат многу елементи кои во моментов ги гледаме во функционирањето на нашиот систем, а кои веќе се видени за време на аздисувањето на колумбискиот нарко бос. 

Власт, мафија, политика, огромно богатство, убиства, корумпирано судство, контролирана полиција и други институции на системот, контрола над еден дел од граѓаните, огромен број лигави сослужители и соработници, бесчувтвителност, омраза, страв, несигурност, далеку од очите на јавноста пазарење за помалку години затвор, протежирање и форсирање на сопствена приказна за чесност и патриотизам и што уште не.

Можеби и заборавив некој друг елемент, ама генерално ТОА е ТОА...... За жал


Copyright 2017 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.
Scroll To Top