(Контраверзно) Во општина Центар алиштата ке се сушат само дома никако надвор на балкон - алтернатива постои!

Облеката да се суши само внатре, а никако на тераса или ограда. Ваква одлука донесе општина Центар, што предизвика бурни реакции во јавноста..

Облеката да се суши само внатре, а никако на тераса или ограда. Ваква одлука донесе општина Центар, што предизвика бурни реакции во јавноста.

Комуналните инспектори и редари ќе проверуваат дали и како се спроведува оваа одлука. Ако биде утврден прекршок, инспекторот е должен да поведе соодветна постапка, а по потреба може да донесе и решение.

Секаде во светот, кога некој закон се менува, самата општина треба да понуди алтернатива. Значи, нема да е лошо советниците на Општина Центар да изгласаат закон каде секој дом ќе добие по една домашна сушална за алишта, со што, освен проблемот со сушење алишта, ќе се реши и проблемот со изгледот на надворешниот лик на зградата, а секако ќе биде финансиски поткрепена идејата за секое домајќинство.

Наш совет од Фаланга е да побрзате вашиот дома да го уретите со некој од следниве направи кој ќе го разубават вашиот дом.Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top