Листа на 31 најкорумпирани држави во светот

Објавен е Global Competitiveness Report во кој државите се рангирани според нивото на корупција во нив..

Рангирањето е од 0 до 100, каде 0 значи најголемо можно ниво на корупција, а 100 значи дека во државата нема воопшто корупција.

Најкорумпирани се државите каде законите во општеството не функционираат добро, владата не работи во име на народот и има голема сиромаштија.

Јемен, кој е среде брутална граѓанска војна, е рангирана како најкорумпирана држава.

Листа на најкорумпирани држави во светот:

31. Иран

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-02.jpg

30. Украина

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-04.jpg

29. Гамбија

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-03.jpg

28. Русија

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-06.jpg

27. Парагвај

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-05.jpg

26. Мексико

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-11.jpg

25. Лаос

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-10.jpg

24. Киргистан

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-09.jpg

23. Доминиканската Република

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-07.jpg

22. Хондурас

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-08.jpg

21. Гватемала

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-13.jpg

20. Бангладеш

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-12.jpg

19. Мавританија

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-14.jpg

18. Либан

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-15.jpg

17. Кенија

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-16.jpg

16. Гвинеја

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-17.jpg

15. Нигерија

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-18.jpg

14. Уганда

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-20.jpg

13. Никарагва

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-19.jpg

12. Камерун

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-21.jpg

11. Мозамбик

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-22.jpg

10. Хаити

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-24.jpg

9. Бурунди

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-23.jpg

8. Зимбабве

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-26.jpg

7. Демократска Република Конго

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-25.jpg

6. Камбоџа

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-27.jpg

5. Таџикистан

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-28.jpg

4. Чад

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-30.jpg

3. Ангола

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-29.jpg

2. Венецуела

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-31.jpg

1. Јемен

lista-na-31-najkorumpirani-drzhavi-vo-svetot-32.jpg


Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top