МАГАРЕ КРИМИНАЛЕЦ: Босанци тренирале магаре да краде дрва

Во последниве неколку години кражбата на дрва во Шуица, Босна и Херцеговина зела замав, па се користат сите расположиви средства за превоз, меѓу останатото и дресирано магаре “крадец”, истакнуваат од локалните власти..

Како што наведуваат, сопственикот на магарето, кој живее во непосредна близина на буковата шума, го натварува со дрва кои ги исекол без дозвола, па го упатува по најкраткиот пат.

“За да дојде до куќата, магарето треба да го помине магистралниот пат, но тоа не го прави се додека не се појави неговиот сопственик”, наведуваат надлежните служби.

“Оваа е единствената ситуација во која вината за безправно сечење на дрва се префрла на едно магаре”, истакнуваат тие.Copyright 2017 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.
Scroll To Top