Митрополитот Агатангел проповедаше за тиранска платформа, кавадарчани му вратија: Доста го дерете народот за венчавки и погреби!

По повод празникот Свети Кирил и Методиј, во црквата Света Богородица во село Ваташа, Кавадарци, се одржа света литургија на која проповедаше митрополитот на вардарската епархија, Господин Агатангел.

Прочитај повеќе

Георгиевски: На слугата на Груевски, Петар Гошев, можам лекции да му држам за распадот на Југославија

Претседателот на ВМРО – Народна партија, Љубчо Георгиевски на својот ФБ профил одговори на навредите од страна на поранешниот гувернер на НБРМ, Петар Гошев.

Прочитај повеќе

МВР ги идентификуваше пратениците кои ги отворија вратите на Собранието

МВР го утврдила идентитетот на пратениците кои ги отворија вратите на Собранието на 27 април и ги пуштија насилниците кои потоа претепаа нивни колеги пратеници.

Прочитај повеќе

Клуч и за „А1 плус“: Ќе излезе ли Велија Рамковски од затвор пред да згаснат сите негови фирми?

„Со решение 3 СТ 352/16 од 24.04.2017 година година на Основен суд Скопје 2 Скопје за отворена и заклучена стечајна постапка над Трговско Друштво за продукција,трговија и услуги „А1 плус“ ДООЕЛ Скопје“, пишува во диспозитивот на решението.

Прочитај повеќе

Во 2016-та 439 македонски државјани останале илегално во САД

Најновиот извештај на Департментот за домашна безбедност покажува дека САД имаат проблем со големиот број на странци коишто остануваат во земјата по истекувањето на визата.

Прочитај повеќе

Високи функционери од „бомбите“ се снабдиле со „психијатриска“ дијагноза

Се работи за добро смислено сценарио-со овие досиеја доколку некој од нив биде обвинет и осуден ќе се бранат во судот да не можат да одат во затвор.

Прочитај повеќе

Обвинетите за насилството во Собранието на слобода

Деветмина обвинети за насилствата во Собранието на 27 април денеска добија условни казни затвор од 6 месеци ако во рок од една година не го повторат делото.

Прочитај повеќе
Scroll To Top