(ВИДЕО) Како се одвиваше денешната голема полициска акција во Скопје „Претседавач“

Министерството за внатрешни работи, денеска отпочна со финалната фаза од реализацијата на полициската акција која имаше цел документирање и расчистување на сомненијата за сериозен криминал во АД “Машино промет”

Прочитај повеќе

(Фотографии): Претседателот Иванов на „Ден на калинката“ во Валандово

Претседателот Иванов, со својата сопруга г-ѓа Маја Иванова, денеска во Валандово присуствуваа на манифестацијата „Ден на калинката “

Прочитај повеќе

Отворена изложба на оставнината на Десанка Максимовиќ

По повод 115-годишнината од раѓањето и 20-годишнината од смртта на Десанка Максимовиќ, една од најзначајните поетеси на 20 век, денеска во НУБ „Свети Климент Охридски“ беше отворена репрезентативна изложба насловена „Ви оставам само зборови...“.

Прочитај повеќе

НБРМ ја задржува основната каматна стапка на 3,25 отсто

На седницата беа разгледани најновите макроекономски и пазарни показатели, во контекст на нивните ефекти врз поставеноста на монетарната политика.

Прочитај повеќе

Ѓорѓиев: Владата бара концесионер за туристичкиот комплекс „Македонско село“

Владата бара концесионер кој ќе управува и стопанисува со туристичкиот комплекс „Македонско село“, рече денеска владиниот портпарол, Александар Ѓорѓиев.

Прочитај повеќе

„Каприкорн“ ги повика стружани да постават македонски знамиња на балконите за 11. Октомври

Во пресрет на Националниот празник 11. Октомври Невладината организација „Каприкорн“ од Струга ги повика стружани, самоиницијативно да постават македонски знамиња на балконите од своите станови и куќи

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Караџовски: Податоците за новите вработени во Македонски шуми се претходно проверени

Податоците за новите вработени во Македонски шуми се претходно проверени, тврди директорот Жарко Караџовски во интервју за 24 Вести.

Прочитај повеќе

Лустриран заменик-директорот на УБК Сиљан Аврамовски

Комисијата за верификација на фактите го лустрираше и актуелниот заменик-директор на УБК и поранешен министер за внатрешни работи, Сиљан Аврамовски, поради досието „Темел“

Прочитај повеќе
Scroll To Top