Македонија ќе добие современ ПЕТ центар

Токму во месецот посветен на борба против ракот, денеска беше потпишан договорот за изградба на Центарот за позитронска емисиона томографија-ПЕТ Центар во Скопје.

Прочитај повеќе

Ристовски: Новите специјализирани лаборатории ќе ја зголемат конкурентноста на стопанството

Создавањето на нови специјализирани лаборатории, како и модернизација на постојните, е императив за слободниот проток на стоки, зголемување на конкурентноста и иновативноста на македонското стопанство и предуслов за научно-технолошки развој на земјата

Прочитај повеќе

Владата ги повика компаниите да се пријават за помош од странски експерти

Апликациите на оние компании кои ќе ги исполнат условите од огласот ќе бидат проследени до странските организации кои нудат експерти како техничка помош.

Прочитај повеќе

Градоначалникот Талески оствари средба со Израелскиот амбасадор Амрани

Амбасадорот на државата Израел за Република Македонија, со седиште во Загреб, денес оствари посета на општина Битола. На средбата, главен акцент беше ставен на економскиот развој на општината:

Прочитај повеќе

Владата не планира попис ниту следната година

Министерот за финансии, Зоран Ставревски, вели дека Владата нема да организира попис ниту во 2014 година и затоа во буџетот не се ни одвоени пари за таква стапка.

Прочитај повеќе

Кандидатите за судии и обвинители отсега ќе полагаат психолошки тест и тест за интегритет

Академијата за судии и јавни обвинители, на својата веб страна јавно ги објави резултатите од спроведениот квалификациски тест, кој е само прв дел од приемниот испит за влез на Академијата.

Прочитај повеќе

Делегација на општина Демир Хисар во посета на турски општини

Првпат по подолго време, официјални претставници на Советот на Општината Демир Хисар беа во службена посета на други општини надвор од нашата земја.

Прочитај повеќе
Scroll To Top