Вечерва на плоштадот стартува „Бела Ноќ“

Вечерва во 20:30 часот, со отворање на изложбата на ремек дела од македонската современа уметност насловена „Уметникот и диктатурата“ во Музејот на Град Скопје, официјално ќе почне манифестацијата „Бела ноќ 2013“, која се одржува деветта година по ред

Прочитај повеќе

ЕЛЕМ: СДСМ продолжува да пласира невистини

СДСМ продолжува да толкува документи и да пласира тези кои не кореспондираат со вистината со цел да ги оспори активностите во најголемиот производствен капацитет за производство на електрична енергија РЕК Битола

Прочитај повеќе

Џафери положи цвеќе на споменикот на загинатите војници кај Блаце

Македонскиот министер за одбрана, Талат Џафери, вчера го посети контингентот на АРМ во рамки на ЕУФОР-АЛТЕА, во Босна и Херцеговина.

Прочитај повеќе

Без Кирил и Методиј, денеска ќе говоревме туѓ, позајмен јазик!

Угледни универзитетски професори и научни истражувачи од Македонија и од Русија учествуваат на дводневниот Меѓународен научен собир на тема "Кирилометодиевската традиција и македонско-руските духовни и културни врски", во Охрид.

Прочитај повеќе

Ставревски: Во патишта вложуваме четири пати повеќе од претходната влада

Речиси четири месеци пред стартот на календарската година, Владата изготви предлог Буџет и го достави до пратениците, со цел да имаат време и можности да ги разгледаат сите ставки и навремено да реагираат

Прочитај повеќе

Форум за квалитетот на водите во Македонија

Отворање дијалог меѓу засегнатите во секторот води и информирање на донаторите за активностите кои се преземаат, е целта на Форумот за води што денеска се одржува во Скопје на тема „Политиките во секторот води во Република Македонија“.

Прочитај повеќе

УЈП: Откриени неправилности кај 65 проценти од деловните објекти

Дури 65 проценти од деловните објекти прикажувале нереални финансиски показатели и со тоа директно го оштетиле буџетот, покажуваат контролите на УЈП спроведени минатиот месец.

Прочитај повеќе
Scroll To Top