Парнарџиева-Змејкова: Лекарите кои сакаат да работат во рурални средини ќе добијат бенефиции

Директорката на Фондот за здравствено осигурување на Македонија, Маја Парнарџиева-Змејкова денеска ја посети подрачната единица во Куманово за да се информира за тоа како се реализираат тековните проекти.

Прочитај повеќе

Димовски: Нема проблеми при откупот на грозјето

Од почетокот на гроздоберската сезона нема ни една пријава за проблеми при откупот на грозјето, ниту од производителите ниту, пак, од преработувачите на грозје.

Прочитај повеќе

Саем на книги поддржани од програмата Култура 2007-2013 на ЕУ

Настанот ќе почне на 23 септември во 11 часот во ЕУ Инфоцентарот во Скопје со прес-конференција на која ќе се обратат министерката за култура на Република Македонија, д-р Елизабета Канческа-Милевска, и Н.Е. г. Аиво Орав, шеф на Делегацијата на ЕУ во Скопје

Прочитај повеќе

Лабораторија за изучување странски јазици на Филолошкиот факултет - Скопје

Министерот за образование и наука Спиро Ристовски, денес присуствуваше на промоција на нова лабораторија на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ - Скопје

Прочитај повеќе

Демократскиот сојуз предлага посредник на ЕУ во спорот за името

Демократскиот сојуз денеска достави предлог до комесарот за проширување на ЕУ Штефан Филе за назначување посредник во македонско-грчкиот спор.

Прочитај повеќе

Ставрески: Буџетот за 2014 развоен, раст на капиталнтие инвестиции за 20 проценти

Владата го утврди Предлог-буџетот за 2014 година и подготви ребаланс на буџетската каса за оваа година кои денеска ќе бидат доставени до Собранието на Република Македонија. Предложениот буџет за наредната година е развоен и предвидува раст на капиталните и

Прочитај повеќе
Scroll To Top