Без Кирил и Методиј, денеска ќе говоревме туѓ, позајмен јазик!

Угледни универзитетски професори и научни истражувачи од Македонија и од Русија учествуваат на дводневниот Меѓународен научен собир на тема "Кирилометодиевската традиција и македонско-руските духовни и културни врски", во Охрид.

Прочитај повеќе

Ставревски: Во патишта вложуваме четири пати повеќе од претходната влада

Речиси четири месеци пред стартот на календарската година, Владата изготви предлог Буџет и го достави до пратениците, со цел да имаат време и можности да ги разгледаат сите ставки и навремено да реагираат

Прочитај повеќе

Форум за квалитетот на водите во Македонија

Отворање дијалог меѓу засегнатите во секторот води и информирање на донаторите за активностите кои се преземаат, е целта на Форумот за води што денеска се одржува во Скопје на тема „Политиките во секторот води во Република Македонија“.

Прочитај повеќе

УЈП: Откриени неправилности кај 65 проценти од деловните објекти

Дури 65 проценти од деловните објекти прикажувале нереални финансиски показатели и со тоа директно го оштетиле буџетот, покажуваат контролите на УЈП спроведени минатиот месец.

Прочитај повеќе

Правосудниот испит од октомври 2014 ќе се полага исклучиво по електронски пат

Нема повеќе устно полагање на правосудниот испит: Собранието на РМ во рамки на 72-та седница, го усвои Предлог-законот за правосудниот испит.

Прочитај повеќе

Коридорот 8 ќе го носи името на Мајка Треза

Македонскиот премиер ќе го преименува Коридорот 8, односно автопатот што ќе ги поврзува Албанија и Бугарија, преку Македонија - во Мајка Тереза, објави весникот Times of India

Прочитај повеќе

Заменик-министерот за одбрана Димитриев ќе се сретне со новото воено аташе на Обединетото Кралство во Македонија

Заменик-министерот за одбрана на Република Македонија, Емил Димитриев, ќе се сретне со воено аташе на Обединетото Кралство во Република Македонија

Прочитај повеќе
Scroll To Top