Министерот Димовски на манифестација „Денови на Кочанскиот ориз“

Резултатите од проектот за пробното производство на турски сорти ориз во Кочанско се над очекуваното. Квалитетот на зрното е подобар, даваат поголем принос и порано зреат.

Прочитај повеќе

Европратеници ќе навалат во посета на Македонија до крајот на годинава

Масовната посета на пратеници од Европскиот парламент на Македонија, годинава ќе заврши со доаѓањето на Словенецот Алојз Петерле (ЕПП).

Прочитај повеќе

Ристовски ги предаде во употреба новите простории на Универзитетот за информатички науки и технологии во Охрид

Министерот за образование и наука, Спиро Ристовски, денеска престојуваше во работна посета на Охрид, при што ги предаде во употреба новите простории на Универзитетот за информатички науки и технологии „Свети Апостол Павле“.

Прочитај повеќе

Директорот на Музејот на македонската борба на Евроазискиот форум во Кина

Директорот на Музејот на македонската борба, Бранислав Светозаревиќ, на покана на Министерството за култура на Народна Република Кина, учествува на Културната сесија на Петтиот евроазиски економски форум кој се одржува од 26 до 28 септември во Шиен, Кина.

Прочитај повеќе

Кулиќ: Има луѓе кои се сомневаат дека авионот бил урнат или дека претседателот Трајковски загинал во терористички напад

Претседателот на Комисијата за истражување на падот на Кингерот во кој загина претседателот Борис Трајковски, Омер Кулиќ, денеска откри до каде е работата на комисијата, информира Канал 5 телевизија.

Прочитај повеќе
Scroll To Top