Хил: Подготвен сум да и помогнам на Македонија

Хил, кој сега е декан на Факултетот за меѓународни студии на Универзитетот во Денвер, истакнува дека лично не е ангажиран во прашањето околу името, но дека останува секогаш подготвен да помогне да се надмине овој спор меѓу Македонија и Грција.

Прочитај повеќе

Зошто е важен 10 август 1913 за Македонија и Македонците?

Во изминатите сто години, Бугарија, Грција и Србија врз Македонците извршија геноцид, етничко чистење, убиства и силувања, прогонства и раселувања.

Прочитај повеќе

Македонците се ЗА изградба на објекти за институциите

Политиката да се градат објекти за државните институции ја подржуваат 68,6 отсто, а 17,7 отсто одговориле негативно. На ова прашање со „незнам“ одговориле 8,4 отсто од граѓаните, а 5,3 отсто немале одговор.

Прочитај повеќе

За 10 дена продолжен рокот за 24 декември

За десетина дена, односно до 24 август е продолжен неформалниот рок за усогласување и усвојување на извештајот на Комисијата задолжена за расветлување на собраниските настани од 24 декември 2012 година, пишува Дојче веле.

Прочитај повеќе
Scroll To Top