Македонија ѝ дала на Бугарија: 8 министри, 20 дипломати, 70 пратеници, 10 митрополити…

Позначително преселување на Македонците започнало по руско-турската војна од 1877 година и создавањето на бугарската држава.

Прочитај повеќе

Нефи кој има дивоградба во Охрид, се пријавил да добие тендер за рушење дивоградби во Охрид

Меѓу двете компании кои доставија понуди на тендерот за избор на фирма која ќе ги руши дивоградбите во Охрид е и фирмата на советникот Нефи Усеини, сопственик на дивоградбата пред чинарот која деновиве крева многу врева во јавноста.

Прочитај повеќе

ПРЕСПАНСКИ ДОГОВОР: Сонцето од Кутлеш за еден месец ќе зајде од јавниот простор

Од Владата чекаат институциите да им јават каде сè го има сонцето од Кутлеш, по што ќе преземат корективни дејства, но не откриваат повеќе детали на кој начин ќе се врши корекцијата.

Прочитај повеќе

Пет дена пред издржување на затворската казна Кочан се разболе

Бизнисменот Сеад Кочан кој требаше да почне со издржување на казна затворот во „Идризово", каде на 17 јули треба да се пријави за издржување на казната од 4 години и 8 месеци, е примен на лекување во болница.

Прочитај повеќе

Дали новиот разговор на Груевски со Јанкуловска за смртта на Нешковски фрла ново светло за убиството?

Дали новата, целосна снимка од разговорот меѓу Груевски и Јанкуловска, фрла ново светло на случајот со убиството на Мартин Нешковски?

Прочитај повеќе
Scroll To Top