Отец Пимен до ракометарите: Вие денеска сте наши апостоли

Еднодневната пауза македонските херои ја искористија да го посетат првославниот храм во Загреб, „Света Злата Мегленска“, да запалат свеќа и да се помолат за успех.

Прочитај повеќе

Вевчанскиот карневал и годинава критички настроен кон нашата реалност

Вевчани е единствената општина во Македонија која има и свој пасош како и своја валута, познатите личници кои се делеа на сите кои денеска дојдоа во селото.

Прочитај повеќе

Мицковски: Новите членови на ИК се силно мотивирани индивидуи

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицковски по заршувањето на Централниот комитет на партијата на кој беа избрани новите членови на Извршниот комитет рече дека тие ќе дадат дополнителна вредност на партијата.

Прочитај повеќе

Кривичниот суд ги објави судиите кои ќе им судат на Груевски и останатите обвинети од СЈО

Кривичниот суд денеска ги објави имињата на судии кои според новиот распоред на претседателот на судот, Иван Џолев ќе ги водат предметите на Специјалното јавно обвинителство.

Прочитај повеќе

Законот за јазиците и неговата имплементација во институциите

Законот за употреба на јазиците сега веќе донесен во Собранието, предвидува унапредување на јазиците на етничките заедници кои сочинуваат над 20 отсто од вкупниот број на населението во Македонија.

Прочитај повеќе

Реформите за следење на комуникациите на собраниска комисија

Во Собранието на Македонија денеска седници ќе одржат комисиите за одбрана и за безбедност, за надворешна политика, за труд и социјална политика, за политички систем и односи меѓу заедниците, за финансирање и буџет, за транспорт и врски.

Прочитај повеќе

Тирана: Усвојувањето на Законот за употреба на јазиците е исторски настан

Официјална Тирана го поздрави усвојувањето на Законот за употреба на јазиците од страна на македонскиот парламент оценувајќи го како историски настан со кој албанскиот јазик конечно станува официјален службен јазик во Македонија.

Прочитај повеќе
Scroll To Top