Експерти на УНЕСКО доаѓаат да видат што се прави во Охрид

По силните критики вметнати во официјалниот документ од конвенцијата одржана во Истанбул и најавите на Венецијанската комисија од минатата година, експерти на УНЕСКО деновиве во Охрид ќе престојува мисија на УНЕСКО која доаѓа во мониторинг мисија

Прочитај повеќе

Земјотрес во северна Грција, почувствуван и во Македонија

Земјотресот што утрово (7,40 часот) го потресе северниот дел на Грција, со јачина од 3,9 степени според Рихтер, беше почувствуван и во Македонија,а најмногу ги вознемири жителите на Прилеп и Охрид.

Прочитај повеќе

Земјотрес во Албанија почувствуван во Охрид

Земјотрес со јачина од 5.2 степени според Европската макросеизмичка скала ја погоди соседна Албанија, а почувствуван е во повеќе градови од земјава меѓу кои и Охрид.

Прочитај повеќе

Синдикалците во зградата на ССМ ќе може да влезат само со полиција

Во Сојузот на синдикатите на Македонија работите никако да си земат синдикален тек. Таму и натаму политичките игри им се побитни од синдикалните права на нивните членови.

Прочитај повеќе

Образование; Извештајот на Светска Банка загрижувачки

Оценките на Светската банка за Македонија кои се однесуваат на тоа дека 2/3 од младите на 15 годишна возраст имаат тешкотии со читање, разбирање, математика и природни науки се загрижувачки.

Прочитај повеќе
Scroll To Top