Полицаец се ранил со нож обидувајќи се да му го земе на затвореник на отсуство

Затворенико почнал караница со неговата поранешна невенчана сопруга Н.Р. (47), по што нејзиниот син почнал да го турка и од масата земал кујнски нож.

Прочитај повеќе

Иницијатива за нестручност на судиите кои одлучуваа за притворите на Грујевски и Бошкоски

Меѓу судиите за кои е покрената иницијативата се и претседателите на Апелациониот и Врховниот суд, Лилјана Ивановска Шопова и Јово Вангеловски.

Прочитај повеќе

НАСИЛНИОТ УПАД ВО СОБРАНИЕТО, НАЈНЕГАТИВНИОТ НАСТАН ЗА МАКЕДОНСКАТА ДЕМОКРАТИЈА

По дваесет и шест години од независноста, на 27 април 2017 година Македонија го доживеа најнегативниот момент во својата демократска историја, исполнет со насилство во Парламентот

Прочитај повеќе

Македонија два дена екстремно загадена, најлошо е во Лисиче со 556 мг на кубен метар

Многу високи концентрации на честичките ПМ 10 и ПМ 2,5 вечерва има на сите мерни места во Скопје, како и во Куманово, Битола, Тетово и Кавадарци, според веб-страницата Квалитет на воздухот на Министерството за животна средина и просторно планирање.

Прочитај повеќе

Загаденоста на воздухот остана висока и во новата 2018 година

Многу високи концентрации на ПМ 10 честичките и вечерва се регистрирани на сите мерни места во Скопје, кај наплатната рампа Петровец, како и во Куманово, Тетово, Кавадарци, Кочани, Кичево.

Прочитај повеќе

Иванов ќе ги посети војниците во касарната Чојлија

Претседателот на Република Македонија и врховен командант на вооружените сили, Ѓорге Иванов придружуван од началникот на ГШ на АРМ, генерал-потполковник Методија Величковски ќе ги посети припадниците на АРМ во касарната „Чојлија".

Прочитај повеќе
Scroll To Top