ОУ „Никола Вапцаров” ќе биде прекрстено во ОУ „Имри Елези”, борец на УЧК во Матејче!

Промената на имињата на училиштата во Чаир ја разбранува јавноста. Редакцијата на Сигнал.мк истражи за личностите чии имиња ќе бидат ставени на училиштата наместо ,,Рајко Жинзифов” и ,,Никола Вапцаров”.

Прочитај повеќе

Нема нови случаи на Корона вирусот

Нема нови сомнителни случаи на вирусот Корона. Состојбата на заболената жена останува стабилна, додека двајцата лекари кои имаа негативни резултати остануваат во изолација. Од утре сите училиштата ќе бидат снабдени сапун и средства за дезинфекција.

Прочитај повеќе

И од МВР и од МО велат дека се подготвени да одговорат на евентуалната нова бегалска криза

По последните информации дека Турција ја отвори границата за бегалците од Сириј од македонските министерства за одбрана и за внатрешни работи велат дека тие се подготвени да се соочат со предизвиците на евентуална нова бегалска криза.

Прочитај повеќе

Културен амбасадор на земјава: „Танец“ е душата на Македонија

Ансамблот на народни песни и игри „Танец“ синоќа доби уште едно признание-„Златна Бубамара на популарноста за културен амбасадор на земјава.

Прочитај повеќе
Scroll To Top