Малколм Турнбул предлага новодојдените мигранти да бидат вселени во руралните предели

Прајм Министерот Малколм Турнбул вели дека ќе биде отворен за идејата за присилување на мигрантите да живеат во руралните области..

Малколм Турнбул се вклопи во дебатата за време на посетата на Квинсленд, каде што изборната кампања влезе во финалето, тестирајќи идеи кои би можеле да освојат гласови на општите избори.

Прајм Министерот на Австралија тврди дека скокот на населението е проблем за големите градови и ги зголемува цените на куќите ја доведе владата да го разгледа планот принудувајќи мигранти да живеат и да работат во Буш.

„Сите визи имаат услови и условите кои се однесуваат на работа во рурални области, секако е нешто што е изводливо“, рече Турнбул.

„Имаме апсолутно разгледана, калибрирана политика за миграција, но секогаш сакаме да ја подобриме. Но, повторно, ние работиме низ него многу, многу внимателно.“ - тврди Турнбул.


Copyright 2017 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top