Матео Девиде: Ова што се прави над Македонија од страна на Грција и НАТО е најлоша форма на Фашизам

Грција ќе мора да си ги сноси последиците за сите злодела кои ги направила над Македонците.

Италијанскиот историчар Матео Девиде за вевнискот либеро ќе каже сопствено мислење во кое се вели:

Ова што се прави над Македонија од страна на Грција и НАТО е најлоша форма на Фашизам и изживување со една држава и еден народ.

Македонија е извор на Европската цивилизација, Македонија е првата земја во Европа која имала Царско уредување односно државна целина. Никој нема право да посегне по менување на Македонското име, Грција а и сите останати треба да се помират и прифатат дека Македонија и Македонците постоеле постојат и ќе постојат.

Но исто така мора да истакнам дека воените дела не застаруваат па Грција ќе мора да си ги сноси последиците за сите злодела кои ги направила над Македонците во делот од Маакедонија кој до денешен ден го држи под окупација.


Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top