МЕЛБУРН: Јавно извинување од Лабористичката парија за дискриминацијата на Македонскиот јазик

Јавно извинување за настанатиот скандал.

Редакцијата на Фаланга ја контактираше канцеларијата на кандидатката Гед Кирни за да побара објаснување за настанатата ситуација односно за делот на нејзиниот промотивен материјал кај што треба да биде на македонски стои зборот Македонски, но понатамошниот дел е во целост на грчки. 

Експресно ни беше испратено извинување од Бетмен Медија каде што претставник од  Лабористичката парија во моментот е Гед Кирни.

"Ова беше случајна грешка која што беше направена за време на правењето на летоците(пропагандниот материјал). Ова не требаше да се случи. Лабористичката искрено се извинува за настанатата грешка." Благодарам што се обративте за информација. - ЏоанаCopyright 2017 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.
Scroll To Top