МЕЛБУРН: Одборот за протести со свое соопштение

Соопштение до Македонскиот народ..

ОД ФИНАЛНОТО СОБРАНИЕ НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА МИРНИОТ ПРОТЕСТ ВО МЕЛБУРН НА 4ти МАРТ 2018 ПОД МОТОТО:

“НИЕ СМЕ МАКЕДОНЦИ ВО ОДБРАНА НА МАКЕДОНИЈА”

Организаторите на Македонскиот Мирен Протест во Мелбоурне испраќаме голем поздрав и благодарност до целиот Македонски Народ.

Ни причинува особена Чест, Гордост и Задоволство што ние Македонскиот Народ од Мелбурн и Викторија излеговме во толкав голем број и храбро и јасно на владата во Република Македомија им го испративме нашето “НЕ” за промена на нашето Име, Писмо, Јазик, Култура, Историја, Црква, Идентитет и све друго сто е Македонско.

Голема благодарност до инициаторите, двете Епархии за нивното учество и сите:

- кој донираа пари или платија за транспорт и други материјали;

- кој беја вклучени во програмата на Протестот;

- кој доброволно помогнаа на Протестот во било какво дело;

- од Медијата, за Безбедност и за Звучниот Систем и опрема.

Голема благодарност на сите во Одборот, сите кооптирани лица и сите кој одстрана помогнаа за овај Мирен Протест да биде толку успесен.

БРАЌА И СЕСТРИ МАКЕДОНЦИ, БОРБАТА НАША ЗА МАКЕДОНИЈА НЕ ЗАСТАНУВА ТУКА.

НИЕ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД КЕ ПРОДОЛЗИМЕ ДА СЕ БОРИМЕ ЗА НАСИТЕ ПРАВА И СЕКОГАС КЕ СТОЈМЕ ВО ОДБРАНА НА НАШАТА МАЈКА МАКЕДОНИЈА.

АКЦИЈАТА ЗА СПАС НА МАКЕДОНИЈА ПРОДОЛЖУВА

НА СОБРАНИЕТО ОДРЖАНО НА 7ми МАРТ 2018 СЕ ОДЛУЧИ ДА СЕ ПОВИКА СОБРАНИЕ ПОСЛЕ ВЕЛИГДЕН, ЗА ДА СЕ ФОРМИРА КООРДИНАТИВЕН ОДБОР ОД ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ И ПОМЛАДИ ЛИЦА КОЈ ЌЕ СЕ БОРАТ ЗА СИТЕ ПРАВА НА МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И ПО ПОТРЕБА ДА ОРГАНИЗИРААТ МАКЕДОНСКИ НАСТАНИ ЗА МАКЕДОНСКАТА ЗАЕДНИЦА ВО МЕЛБОУРНЕ И ВИЦТОРИА.

СО ПОЧИТ И НАЈДОБРИ ЗЕЛБИ, СИТЕ ВЕ ПОЗДРАВУВАМЕ

Од: ОРГАНИЗАТОРИТЕ ЗА МИРНИОТ ПРОТЕСТ ВО МЕЛБУРН, ВИКТОРИЈА - 4 МАРТ 2018Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top