НЛБ нема да исплати дивиденда

Препораката на Народната банка да не исплати дивиденда на своите акциоенри, прва ја прифати НЛБ банка..

- Предлагаме распределба на реализираната добивка за 2019 година - прво во нераспределена добивка во износ од 1.672.270.392 денари (27,19 милиони евра) и задржана заработувачка за инвестиции во износ од 177.647.606 денари (2,89 милиони евра)“,истакнуваат од НЛБ и додаваат дека остварената добивка за 2019 ќе биде на тековно располагање на Банката за ликвидносни цели.Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top