Охридско Езеро 23 сантиметри над дозволениот максимален водостој

Нивото на Охридско Езеро е 23 сантиметри над дозволениот максимален водостој, а нивото на Дојранското три сантимери..

Според денешните хидролошки мерења, нивоата на реките не бележат поголеми отстапувања. Некои се пониски, а некои за одреден број сантиметри повисоки од просекот за мај.Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top