Извештај на СЈО: Што кријат разговорите кои некој се обидел да ги избрише?

Специјалното јавно обвинителство го објави третиот извештај за своите активности, кои се однесуваат за периодот 15-ти септември 2016 година до 15-ти март 2017 година. Катица Јанева отчетот за својата работа го достави до Советот на јавни обвинители.

Прочитај повеќе

Албанската пратеничка Месила Дода повторно провоцира: Нема да верувате што изјави за Македонија

Албанската пратеничка Месила Дода преку својот фејсбук-профил одговори на реакцијата на СДСМ во однос на нејзината изјава дадена пред неколку дена во Дебар, каде таа кажа дека Македонија не постои, дека тоа е стара албанска покраина и се вика Илирида.

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Ангелов: Повеќе од јасно е дека ВМРО-ДПМНЕ ги организира протестите

Ние како партија веруваме дека изјавата на Ванхауте за федерализација како можно излезно решение за Република Македонија е дадена со добра намера

Прочитај повеќе

Ахмети за ТВ21: Нема Собрание без договор меѓу партиите

Лидерот на ДУИ Али Ахмети смета дека не треба да се свика седница на Собранието без претходен договор меѓу партиите. Тој во интервју за ТВ21 рече дека досега нема никаков знак дека Собранието може да биде свикано, но според него се прават напори за тоа.

Прочитај повеќе
Scroll To Top