Пејнтер: НАТО треба да се срами од тоа што не дозволува прием на квалификуван партнер

Во изминатите години имаме недостиг на лидерство од страна на САД и на Европската Унија во врска со стратегиската насока на Алијансата

Прочитај повеќе

Груевски до НАТО-амбасадорите: Кредибилитетот на политиката на отворена врата на НАТО треба да е во согласност со исполнувањето на критериумите

Од нужно значење е посилен ангажман на земјите-членки на НАТО во стимулирањето на двете страни за изнаоѓање на решение во процесот на ОН

Прочитај повеќе
Scroll To Top