Договорена соработка со реномирани медицински центри во Чикаго

Владина делегација преводена од претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски во присуство на министерот за здравство Никола Тодоров, вчера (среда, 25.09.2013 година) оствари посета на три реномирани медицински центри во Чикаго, Соедине

Прочитај повеќе

Претседателот Иванов се сретна со баронесата Д’Соуза

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, денеска ја прими баронесата Франсис Д’Соуза, претседател на Горниот дом на Британскиот парламент, информираат од кабинетот на шефот на државата.

Прочитај повеќе

Фазлиу од ДПА ја искина програмата за значајни личности и настани

Пратеникот Беким Фазлиу од ДПА вчера, на собраниската говорница, ја искина предлог програмата за одбележување јубилејни годишнини на значајни настани и истакнати личности во 2013 година.

Прочитај повеќе

Димовски: Шеќеринска претерала!

Од омраза и чувство на инфериорност, Шеќеринска претерала! Вака пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Илија Димовски, го оценува интервјуто на потпретседателката на СДСМ, Радмила Шеќеринска, дадено за грчки „Еуроактив“,

Прочитај повеќе

Нуклеарка е енергетски спас за Македонија

Моќта на една држава покрај опременоста на армијата е и во фактот колку е независна во поглед на задоволување на енергетските потреби. Не залудно САД бараат нови методи на искористување на сувите нафтени полиња во Северна Дакота.

Прочитај повеќе

Македонски лекари ќе се обучуваат во Медицинскиот центар Принстон

Владината делегација, предводена од претседателот на Владата на Република Македонија, г-дин Никола Груевски и министерот за здравство, г-дин Никола Тодоров, вчера (вторник, 24.09.2013 година) остварија посета на Медицинскиот центар Принстон.

Прочитај повеќе
Scroll To Top