Министерот Ристоски потпиша декларација за соработка и иновации во Западен Балкан

Со потпишувањето на Декларацијата од страна на македонскиот министер за образование и наука Спиро Ристовски, Македонија се приклучи кон иницијативата за зајакнување на соработката меѓу земјите од регионот.

Прочитај повеќе

Груевски: И на Филе му е јасно дека не зависи од него Македонија да ги почне преговорите со ЕУ

Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, попладнево во зградата „Берлемонт” во Брисел одржа средба со комесарот за проширување на Европската комисија, Штефан Филе.

Прочитај повеќе
Scroll To Top