Рокот за првите обвиненија од СЈО истекува на 30 јуни

Не е пропуштен рокот од 18 месеци за поднесување обвиненија, велат за ДВ правни експерти. Ако СЈО на 4 декември 2015 година ги добило предметите, а на 30 декември материјалите, тогаш рокот истекува на 30 јуни.

Прочитај повеќе

Во што верува Зоран Заев?

Новиот премиер верува дека може да биде трансформативен лидер кој ќе понуди визионерска, а не одбранбена социјалдемократија и дека откако ја промени партијата може да го промени и општеството. Колумна на Љупчо Поповски.

Прочитај повеќе

Собранието ја избра Комисијата за прашања на изборите и именувањата

Собранието на Република Македонија на денешнoто продолжение на конститутивната седница со 62 гласа „за“, без воздржани и против, ги избра претседателот, заменик претседателот, членови и нивни заменици на Комисијата за прашања на изборите и именувањата.

Прочитај повеќе

ЏАФЕРИ ЌЕ ДЕЛИ „ЕДИНИЦИ“ ВО СОБРАНИЕ: Седницата е точно на пладне, кој доцни нема да зборува

Строги, војнички, принципи и правила почна да спроведува некогашниот офицер во АРМ, но и поранешен припадник на ОНА, Талат Џафери кој седи на главната фотелја во Македонското собрание.

Прочитај повеќе
Scroll To Top