За настаните на 27 април минатата година во судот пристигнале 38 барања за амнестија

Рокот за поднесување на барања за амнестија за собраниските настани на 27 април лани истекува денеска во 15 часот. Досега во Кривичниот суд во Скопје поднесени се 38 барања за амнестија.

Прочитај повеќе

ЛДП има свој кандидат за претседател - Ангелка Пеева Лауренчиќ

Ангелка Пеева Лауренчиќ, е предлогот на ЛДП за претседателски кандидат, доколку ЛДП се реши на претседателските избори да настапи самостојно.

Прочитај повеќе

Извештајот за работата на Советот на јавни обвинители пред пратениците

Во рамки на 66. седница е и Информацијата за енормното загадување на амбиентниот воздух во Република Македонија поднесена од група пратеници.

Прочитај повеќе

Петмина обвинети за 27 април, меѓу кои и пратеникот Мукоски поднесле барање за амнестија

И покрај усвојувањето на Законот за амнестија, Вилма Рускоска, најави нова истрага за настаните со кои ќе пред лицето на правдата ќе треба да излезат нарачателите и организаторите на крвавата ноќ на 27-ми април.

Прочитај повеќе
Scroll To Top