Прв македонски фолклорен фестивал „Гора фест 2013“ во Албанија

Македонското друштво „Гора”, во соработка со Заедницата на Македоците во Албанија, на 12 октомври, за прв пат ќе организираат Македонски фолклорен фестивал „Гора фест 2013“ во село Борје, област Гора, Албанија..

На Фестивалот ќе бидат изведени изворни македонски народни песни и ора од подрачјето на Гора.

На фестивалот се очекува присуство на фолклорни групи од областа Гора во Албанија и Косово. Регионот на Гора е распослан во три држави  три држави, Албанија, Косово и Македонија. 
Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top