Секоја сличност не е (зло)намерна!?

Фејсбук статус на Веле Митановски.

Во времето на тврдиот болшевизам (секоја сличност со нашите состојби не е (зло)намерна!) многу популарна било Радио Ереван. 

Сталин дозволувал, од фабриките да излегуват радио апарати, само со уште една (покрај Москва!) радио -фрекфенција, за да го види светот медиумскиот плурализам, уште и дозволувал и радиото послободно да биде.Слободата била,шегата и алигоријата, ништо повеќе од тоа. 

Арно,ама, кога умрел Станко (така се прекрстуваа сталиновците во "нашта" Македонија!), идолот на нашиот Хорхе - Георги Маљенков (знаете,веќе, дека пред студентите и даскалите на Ломоносов,го прогласи за наш-од Охрид!?),напишал Проглас за една недела национална жалост!Радио Ереван, го причитал Прогласот, но водителот отворил можност и слушателите да прашуваат. 

Еден прашал, дали е можно да се има секс, во денови на жалост?Да,рекол,водителот-апсолутно,ама само со сопствената "другарка", за жалоста да биде комплетна!? ПС: И шпанскиот судија Ундиано Маљенко е наш!?


Copyright 2017 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.
Scroll To Top