СМК - Регистриран во Обединетите Нации

Уште еден успех на Светскиот Македонски Когрес на глобално ниво.

Светскиот македонски конгрес - Австралија со гордост објавува дека сега сме регистрирани во филијалата на невладини организации на Обединетите нации во Одделот за економски и социјални прашања. 

WMC-A исто така е регистрирана во Здружението на Обединетите нации на Австралија и е единствената австралиска македонска невладина организација која ја поседува оваа регистрација. 

Овие регистрации ги негуваме со чувство на голема одговорност и продолжуваме да ја поддржуваме традиционалната улога на СМК за застапување за македонскиот народ на локално и меѓународно ниво. 

Постоиме само да му служиме на македонскиот идентитет и на Македонскиот народ.


Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top