Со помош на свеќа проверете дали во вашата соба владее добра или лоша енергија

Фенг шуи тест ќе ви помогне да откриете дали во вашиот дом владее позитивна или негативна енергија, а се прави со помош на пламен од свеќа..

Со ова се проверува дали енергијата во одреден дел од просторот е „Чиста“.

Потребно ви се свеќа, држач за свеќа, запалка и целосен мир, без ветер.

Седнете на мирно место во станот. Запалете ја свеќата на држачот пред  вас и мирувајте неколку минути со спуштени очни капаци.  Направете доволно растојание помеѓу вашиот здив и пламенот од свеќата.

Доколку енергијата на просторот е добра – пламенот на свеќата е мирен и со златно жолта боја.

Доколку  пак пламенот  а свеќата пука додека гори, има сина боја, се однесува чудно и „се крши“ или исфрла искри – тогаш на просторот му е потребно енергетско чистење. Ваквиот „немирен“ пламен  покажува дека во меморија а ѕидовите има лоши записи од претходни настани.Copyright 2017 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.
Scroll To Top