СОБРАНИСКА И СЕДНИЦИ НА 13 ПАРЛАМЕНТАРНИ КОМИСИИ

Собранието на Република Македонија денеска ќе ја одржи 38. седница. Во Парламентот ќе заседаваат и 13 комисии..

На пленарната собраниска седница ќе бидат разгледани закони од областа на енергетиката, економијата, финансиите, туризмот, здравството, земјоделството, екологијата …

Седници ќе одржат собраниските комисии за земјоделство, шумарство и водостопанство, за транспорт, врски и екологија, за европски прашања, за прашања на избори и именувања, за финансирање и буџет, за одбрана и безбедност, за образование, наука и спорт, за надворешна политика, Законодавно-правната комисија, за политички систем и односи меѓу заедниците, за култура, за економски прашања и  Буџетскиот совет на Собранието на РМ.Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top