Сопружниците кои пијат заедно помалку се разведуваат

Од заедниците во кои едниот партнер пиел повеќе од другиот, дури 26,8 отсто завршиле со развод. Коа двојките пиеле подеднакво, но големи количини алкохол, бројката за е 17,2 отсто, додека кога консумираат умерени колични, се намалува на само 5,8 отсто..

Според истражување во кое учествувале 19,977 брачни двојки од Норвешка, брачните партнери кои заедно консумираат алкохол, имаат помал ризик од развод отколку тие во кои само едниот партнер консумира алкохол.

Од заедниците во кои едниот партнер пиел повеќе од другиот, дури 26,8 отсто завршиле со развод. Коа двојките пиеле подеднакво, но големи количини алкохол, бројката за  е 17,2 отсто, додека кога консумираат умерени колични, се намалува на само 5,8 отсто.

Најголем проблем е кога жената е таа која пие повеќе, бидејќи според Фартејн Аск Торвик, алкохолот повеќе влијае на жените, и тие не успеваат да се снајдат во улогата на жена во друштвото.Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top