Средба на Ѓорге Иванов со Диана Стерјовска во Мелбурн

За време на посетата на Австралија поранешниот Претседател на Македонија Ѓорге Иванов оствари средба со поранешната долгогодишна директорка на Македонската Добротворна Организација во Мелбурн..

Добитникиот на Мадал за заслуги за Република Македониа за работа во дијаспората г-ѓа Диана Стеровска оствари средба со поранешниот Претседател Професор Др. Ѓорѓе Иванов за време на неговата посета на Австралија.

Во врска со средбата г-ѓа Стрејовска го истакна следново: Во пријатна двочасовна атмосфера, имав привилегиjа и чест да го испиам утринското кафе со професор Др Ѓорѓе Иванов.

Разговорот беше исполнет со рефлективност за посветеноста и љубовта кон македонската диаспора во Викторија па и пошироко како и потврда дека наградата коа ми беше доделена во 2013 е во прави раце вели Стерјовска. 

Таа изрази искрена благодарност до проф Др Ѓорѓе Иванов за неговите племенити зборови и совети и вели дека ја мотивираат за понатамошна посветеност, работа и обединување и на македонската заедница. 


Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top