Новинари имаат 20.000 тајни документи од Сноуден

Во извештај пред Комисија во бразилскиот Сенат, Гријноулд изјави дека програмата на американското разузнавање за глобално следење на електронските комуникации не била само за откривање и следење терористи, туку и за економска и индустриска шпионажа.

Прочитај повеќе

Питон уби две деца во Канада

Децата, на возраст од пет и седум години, спиеле кај неговото другарче во неделата вечерта. Питонот побегнал од продавницата кој се наоѓа на приземјето под станот каде децата престојувале, пренесуваат медиумите.

Прочитај повеќе
Scroll To Top