Инаугурација на Реџеп Тајип Ердоган: Бев чирак, па калфа, сега сум голем мајстор, а Турција ќе стане велесила

Ердоган го опишуваат како голем политичар, воспитуван со идеите на патријархалниот аскетизам и сунитскиот ислам, како човек од народот со ретка остроумност и лидер со голема дарба за комуникација со масите и со блискост во личните контакти

Прочитај повеќе

Партиите на Германската владејачка коалиција постигнаа договор за мигрантите

Партиите во германската владејачка коалиција постигнаа договор во спорот кој се создаде поради притисокот на баварските конзервативци некои мигранти да се враќаат од германско-австриската граница.

Прочитај повеќе
Scroll To Top