Наместо шеф, со работниците и со компанијата ќе управува вештачка интелигенција

Компанијата Bridgewater Associates е американска инвестициска куќа со имот поголем од 160 милијарди долари, која инвестира во разни проекти ширум светот.

Прочитај повеќе

ШТО КРИМИНАЛЦИТЕ МОЖАТ ДА НАПРАВАТ ПОСЛЕ ХАКИРАЊЕ НА ВАШИОТ МЕИЛ?

Дел од корисниците на кои им е хакиран меилот, често пати мислат дека не постои простор за загрижување и паника бидејќи информациите што се наоѓаат на нивниот меил ништо не им значат на хакерите од Азија или Русија.

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Патот на првиот супербрз јавен превоз во ОАЕ!

Компанијата „Хиперлуп Еден“ потпишала договот со властите на Обидинетите арапски Емирати за истражување на патот за новиот јавен превоз, кој ќе се одвива со брзина од 1.200 километри на час.

Прочитај повеќе

Апелираме на безбедноста на вашите деца: Тоа не смее да ви биде алтернатива - нека ви стане приоритет!

Децата се една од најранливите категории кога станува збор за сексуалната злоупотреба, пред сѐ, онаа преку Интернет бидејќи речиси сите имаат пристап до компјутер, таблет или до паметен телефон.

Прочитај повеќе

Одсега сателитите ќе имаат и друга цел: Ќе се обидуваат да предвидат земјотреси!

Серијата на земјотреси кои ја погодија Италија во последните неколку месеци, од кои последните беа викендов, повторно го актуелизира прашањето зошто се случуваат сеизмичките појави.

Прочитај повеќе
Scroll To Top