Apple отвора ново седиште кое чини 5 милијарди долари!

Од фирмата Apple официјално изјавија дека нивното ново седиште, изградено според визијата на Стив Џобс, ќе биде подготвено за работницитево април. Над 12.000 работници нема веднаш да се преселат, туку целиот процес на селидба ќе трае околу шест месеци.

Прочитај повеќе

Мобилните телефони исчезнуваат за 5 години, еве што ќе ги замени

Паметните телефони, кои денес се дел од секојдневието за кратко време ќе бидат заменети со нов облик на уреди за комуникација, вели истражување на јавно мислење кое неодамна било спроведено во Австрија.

Прочитај повеќе

Facebook ја претстави новата функција Discover

Facebook ја претстави новата функција Discover направена со цел своите корисници да им ги претстави на луѓето кои никогашт претходно ги немаат запознаено. Имено, сè што треба да направите е да кликнете на иконата „повеќе“ (more) во долниот десен агол и да

Прочитај повеќе

Наместо шеф, со работниците и со компанијата ќе управува вештачка интелигенција

Компанијата Bridgewater Associates е американска инвестициска куќа со имот поголем од 160 милијарди долари, која инвестира во разни проекти ширум светот.

Прочитај повеќе

ШТО КРИМИНАЛЦИТЕ МОЖАТ ДА НАПРАВАТ ПОСЛЕ ХАКИРАЊЕ НА ВАШИОТ МЕИЛ?

Дел од корисниците на кои им е хакиран меилот, често пати мислат дека не постои простор за загрижување и паника бидејќи информациите што се наоѓаат на нивниот меил ништо не им значат на хакерите од Азија или Русија.

Прочитај повеќе
Scroll To Top