Тендерот за лаборатории поништен, Филипче треба да плати 78.000 денари за грешката

Од Министерството за здравство молк, не кажауваат дали ќе ги прифата многубројните забелеши на Комисијата за јавни набавки..

Kомисијата за жалби по јавни набавки ги прифати жалбите поднесени од три фирми во врска со тендерот за набавка на тестови и реагенси за биохемиски анализи, имунолошки, хематолошки, коагулациски и гасни анализи со отстапување на потребната опрема на бесплатно користење за јавнитие здравствени установи. Сега Министерството за здравство и официјално треба да го поништи тендерот на кој имаше само една понуда, а на трите економски оператори кои се жалеле, треба да им исплати по 26.000 денари.

Според неофицијалните информации, Министерството за здравство наредната недела ќе распише нов тендер за истата набавка, но засега оттаму не кажуваат дали ќе ги прифатат забелешките што ги дава Комисијата, напишани на 10 страници.

Целиот текст можете да го прочитате ТУКА.


Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top