Три начини како Никола Тесла го „тренирал“ својот мозок

Тесла бил еден од најголемите генијалци, а што придонело за тоа? Постојат ли трикови кои овој иноватор ги применувал и можеме ли и ние да ги применуваме за да бидеме поуспешни?.

Тој е познат затоа што го измислил електричниот состав на наизменична струја, а неговото име стои на 300 изуми. Тесла цел живот работел на проекти и ги реализирал до крај.  Страницата lifehacker.com  направи листа на навики со кои Тесла станал неприкосновен иноватор.

*Тој спиел само по 2 часа.

*Тесла ги визуелизирал работите пред да ги осмисли и да ги конструира. За креативно размислување потребно е да се опуштите и да поработите на проблемот во својата глава.

*Тесла самиот објаснувал дека не брза кога работи. Ако шетате тоа ќе влијае на вашата креативност.

Во 1881 година тој се преселил во Будимпешта по една животна промена и додека шетал во парк и рецитирал поезија, му текнало за струјата. Како и многу други иноватори, и Тесла вели дека треба да се осамите кога сакате да творите.


Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top