Вакцината ММР предизвикува аутизам, потврдено на италијанскиот суд

Дали доказите за поврзаноста помеѓу аутизмот и вакцината ќе бидат негирани од страна на американската и англиската медицинска индустрија ?.

Долги години приказните на очајните родители се морничаво слични. 

Дури и во Македонија неодамна се крена голема врева околу старите вакцини, како и ефектите кои истите ги предизвикуваат врз здравјето на децата. 

Родители, на неколкупати ја информираа редакцијата на НАШЕ БЕБЕ за несаканите ефекти кои ги предизвикуваат вакцините, особено за ММР ( вакцина против морбили, заушки и рубеола). 

Но, за жал докторите кај нас не сакаат да разговараат на оваа тема, отфрлувајќи ја како префорсирана од страна на одделни фармацевтски куќи.


Само колку за илустрација, мали деца, боцнати со вакцината ММР добиваат лесни нус појави како покачена температура и одбивање на храна, но потоа почнуваат да развиваат аутистични симптоми. 

водечките медицински експерти ја порекнуваат врската помеѓу аутизмот и тројната вакцина против морбили, заушки и рубеола, ги има многумина кои што го тврдат спротивното. 

Статистиките покажуваат дека зголемувањето на аутистични деца е во колерација со воведувањето на МРП вакцината. 

И додека кај нас се молчи, дури и им се заканува казна на родителите кои не ги вакцинираат децата во Македонија, во Италија се донесе неочекувана пресуда.


Имено, италијанскиот донесе пресуда во корист на родителите кои што тврдат дека за аутизмот кај нивното дете е одговорна вакцината ММР. 


Родителите на момчето Валентино Боче (Valentino Bocce) добија одштета од страна на италијанското Министерство за здравство во износ од 112,000 евра. 

Сега бараат дополнителни 800,000 евра во граѓанска парница. Приказната е трагична како и сите други. 

Валентино кој што нормално се развивал, на 14 месеци ја примил вакцината МРП, по што започнал да пати од дијареа, го загубил интересот за храна и за само неколку дена ја загубил способноста самиот да јаде со лажица. 

Состојбата набрзо се влошила, почнал навечер да биде немирен и со часови да вриска од болки. Подоцна се установило дека се работи за синдром на болни црева што е честа појава кај деца болни од аутизам. 

Со прилагодена храна без пченица и млеко, можел да спие, но симптомите на аутизам останале и понатака, па така сега иако има девет години се уште не зборува.

За овој случај сведочеле тројца истакнати вештаци кои што се сложиле дека „ покрај постоечките услови постои и здравствена веројатност дека вакцината МРП ја предизвикало таквата состојба на Валентино“.


Судијата Lucio Ardigo се согласил дека без двоумење е утврдено дека Валентино боледува од „ аутистично пореметување поврзано со средниот когнитевен застој“ и дека неговата болест е поврзана со примањето на вакцината. Италијанската вакцина МРП ги има истите состојки како и оние вакцини што се користат во Велика Британија, САД, па дури и во Македонија. 


Дали доказите за поврзаноста помеѓу аутизмот и вакцината ќе бидат негирани од страна на американската и англиската медицинска индустрија ?


Во Америка повеќе од 5000 семејства веруваат дека МРП вакцината предизвикува аутизам кај децата, а вистинската бројка може да биде многу поголема. 

Судските одлуки против МРП ја чинат Англија 90.000 GBP, за исплата кон Роберт Флечер поради оштетување на мозокот, како и 1,5 милиони долари за исплата на отштета на Хана Полинг која по добивањето на МРП и уште 6 други вакцини во еден ден, развила аутизам. 

Тоа е слаба утеха за родителите чии што деца развиле аутизам како резултат на вакцинирањето. Меѓутоа, вообичаено е верувањето кај медицинските лица дека е подобро децата да се вакцинираат отколку тоа да не се направи. 

Присилниот начин кој што го користат владите во Европа и Америка ги тера родителите да веруваат дека немаат друг избор, иако вакцинирањето треба да е доброволно (така е во некои држави). 

Во случајот на Валентин оваа вакцина е штетна за владата. 

Со оваа пресуда, донесен е правен преседан во Италија која што би можела да предизвика лавина. 

Многу родители ќе го бараат своето право на надокнада против владата која што е вмешана во една од најголемите медицински затскривања на сите времиња. 

Затскривање кое всушност покрај кариерата на докторите, претставува патна за децата и животите на нивните родители.


Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top