Вечерва високо загадување во Битола

На страницата на министерството нема податоци за тоа каква е состојбата во центарот на Битола каде е поставена мерната станица број 2, а каде се мереа и ПМ 2.5 честичките..

Мерната станица на Министерството за животна средина која е поставена во индустрискиот дел на Битола, вечерва во 21 часот покажуваше многу високо загадување со ПМ 10 честитчките. На оваа мерна станица не се мерат ПМ 2.5 честичките , а сулфурниот диоксид беше многу низок.


Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top